Referencer vedr. lederkurser bl.a.:

Danfoss A/S, 

LEGO System A/S, 

Falck, 

Bang & Olufsen A/S, 

DSB, 

DR, 

Novo Nordisk A/S, 

Oticon A/S,

TDC, 

Danske Bank, 

BT-Gulve A/S, 

Nordea Bank Danmark A/S

Nykredit

FiberVisions

Worklife A/S, 

Maibom Sko A/S, 

Logica Danmark A/S, 

Unisense A/S, 

Implement A/S,

KeepFocus A/S

Nybo Jensen konfektion A/S

PeopleTools

Københavns Byret

Pall Norden

Tvilum-Scanbirk

AFF - Norges Handelshøjskole

Tøjeksperten, 

Skejby Sygehus,

Vejle sygehus 

og ledere fra mange offentlige institutioner og forvaltninger, samt tandlæger og læger og andre selvstændigt erhvervsdrivende.

 
 
 
 
 
 
 

Citater fra kursister

 

 

Jens K. Gundersen, Ph.D, MBA , CEO Unisense A/S


"For mig personligt har det været en stor og meget positiv oplevelse at deltage i Mikael Sonnes kursus - Lederens personlige udvikling.
Bevidstgørelse og iscenesættelse af de roller man som person spillede i sin første organisation - 
familien - er et utroligt nyttigt redskab til at arbejde med styrker og udviklingsmuligheder i forhold til de aktuelle roller man udfylder som leder."

 

 

Marianne Zoffmann, ejer af Zoffmann-optik:


"På forløbet Lederens Personlige Udvikling og de tre opfølgningskurser, har jeg gennemgået en stor udvikling. Det hele har været en lang proces og er det stadig. Efterhvert kursus, har jeg haft endnu en aha-oplevelse, hvor jeg har fået nogle håndgribelige værktøjer med hjem, som jeg kan bruge i min hverdag overfor kollegaer, kunder,familie og venner. 
Jeg har lært meget om, hvordan jeg selv reagerer og agerer i forskellige situationer. Førhen var jeg i nogle situationer ret træt at min måde at reagere og agere på. I dag kan jeg se og bruge det som en force, og det er superdejligt og befriende, både for mig selv og mine omgivelser.  Jeg kan kun anbefale at tage på kursus hos Mikael Sonne.

 

 

Lone Lundsgaard, forstander Enghaven soc.psykiatrisk støttecenter:


"Forløbet Lederens Personlige Udvikling har givet mig muligheden for at arbejde med mig selv i forhold til min familie, min organisation og den overordnede organisation/mine samarbejdspartnere. Og det har givet mening i den kontekst,som jeg bevæger mig i. 
Jeg har fået øje på muligheder og udfordringer i de tre sammenhænge. Jeg har lært at uddelegere og blive i det taktiske og strategiske niveau, at bevæge mig på produktionens domæne og refleksionens domæne. Endelig har jeg lært at acceptere mine svagheder, at turde give ansvar til andre, at turde tro på, at andre kan gøre en forskel.
På kurset har jeg mødt andre fra den private verden, som har givet mig en super god sparring og været med til at udfordre min virkelighed."

 

 

Kurt Buhl, direktør Gjern Tømmerhandel A/S


"Jeg vil fremhæve følgende som primært udbytte af forløbet Lederens Personlige Udvikling: Jeg har lært mig selv bedre at kende som leder – har lært at bruge mine stærke sider mere aktivt og lært at håndtere de svage sider. Jeg erblevet bedre til at adskille ”rollen” fra ”personen” – blevet en mere reflekteret og mindre emotionel leder.
Herudover har forløbet givet mig et værdifuldt netværk helt udenfor branchen, som jeg kan bruge at sparre med. "

 

 

Lotte Boas, udviklingschef DR Licenskampagne:


"At deltage i Mikael Sonnes kurser er det bedste, jeg har gjort for mig selv som menneske og som leder. Det har medført, at jeg i mine relationer og kontakt med andre mennesker kan mærke, hvor jeg selv er og i hvilken grad, jeg er i færd med at lægge mine egne svære følelser og fornemmelser over i andre. Det kan jeg så reagere i forhold til under eller efter kontakten.
Det har gjort min kontakt med medarbejdere, kolleger og overordnede mere enkel, fordi jeg nu i højere grad er i stand til at blive på egen bane halvdel og tage ansvar for mig selv og relationen uden at blande det ind i den anden person. På den mådeføler jeg større klarhed, og jeg fremstår også mere klar både som leder, som kollega, som menneske."

 

 

Villy Helleskov, forhenværende direktør, Skejby Sygehus


"Da jeg nærmede mig de 50 år, tumlede jeg med spørgsmålet om jeg skulle være sygehusdirektør resten af mit liv. Om det var det, jeg ville.
Jeg fandt ud af, at jeg havde brug for at tage en alvorlig snak med mig selv. Men hvordan gør man det?
Jeg blev anbefalet et kursus hos Mikael Sonne. Her kom jeg i gang med en proces, der har  givet mig et dybere kendskab til, hvem jeg er, og som – mener jeg selv – har gjort mig til en bedre leder.
Er man leder, især topleder, er man nødt til at kunne lede hele tiden. For svigter lederen forplanter det sig ud i systemet, og det er noget skidt. Personlig udvikling er en forpligtigelse for ledere. Man bliver hele tiden nødt til at arbejde seriøst med sin rolle som leder. Jeg har fået meget ud af forløbet hos Mikael Sonne – ikke bare som leder, men også som menneske."

 

 
Jens Davidsen, praktiserende læge:

"For godt 20 år siden deltog jeg i forløbet Lederens Personlige Udvikling. Siden har jeg gennemført et 3-årigt gestaltterapeutisk kursus og har nu i 20 år været med i en supervisions-gruppe bestående af 10-12 praktiserende læger, der mødes to gange om året på Mikael Sonnes kursuscenter. Indholdet i sidstnævnte gruppe er supervision og samtaletræning for praktiserende læger. Temaerne i såvel Lederens Personlige Udvikling som supervisionsgruppen er øget indsigt i ens egen andel i de processer, man indgår i i omgangen med andre mennesker.
Om mit personlige udbytte kan jeg sige, at jeg altid tager hjem med en fornemmelse af at være blevet et ’lidt bedre menneske’. 
Jeg er tryg ved at være på kurser under Mikael Sonnes ledelse. Han arbejder meget professionelt; alle får plads til at være til stede på deres måde, og ingen lider overlast."
NB: For deltagende praktiserende læger kan det muligvis have interesse at vide at Kurset "Lederens Personlige Udvikling" er godkendt som refusionsberettiget af Efteruddannelsesfonden.